Tryk for musik
Hvad kan du forvente?
Uanset om det er tilridning eller ridning man booker, så er mine værdier fuldstændig det samme. Jeg kigger både på hestens anatomi, biomekanik og hestens mentale tilstand. Jeg lytter til, hvad jeres udfordringer er og hvad dit mål/drøm er for dig og hesten. Jeg bruger ikke de samme træningsmetoder til alle heste, da alle heste er individuelle og forskelligt bygget. Jeg kigger meget på hestens bevægelsesmønster og hvordan hesten bruger sin krop.
Jeg stræber efter under træningen at:
- Hesten er rolig og er tryg ved alt træning
- Hesten er nysgerrig på den opgave vi stiller
- Hesten kan følge med fysisk og mentalt i processen
- At hesten får gode oplevelser med og uden rytter
- Hesten får lov til at sige fra, hvis hesten ikke forstår opgaven
- At hesten bliver trænet på en hensigtsmæssig, sund og stærk måde, så din hest kan holde i rigtig mange år.
Hvilken ridedisciplin underviser du i?
Igennem mine mange år med heste har jeg erfaret, at jeg ikke kan lide at blive proppet ned i en boks. Dog er jeg ikke springsrytter, men jeg kan stadig godt undervise i forhold til, at styrke hesten til at kunne komme bedre henover springene.
Alle de redskaber jeg har i min værktøjskasse, kan derfor bruges uanset om man er: turrytter, hyggerytter, dressurrytter, springsrytter, distancerytter eller westernrytter.
Jeg har selv reddet inden for: traditionel dressur, akademisk ridekunst, centreret ridning og snust lidt til BBH og westernridning.
Akademisk ridekunst
Centreret ridning
Anatomi og biomekanik
Hvad er mit fokus?
Opstilling
Jeg kigger på, hvordan man indvirker på hesten med ens eget kropssprog - og hvordan man kan hjælpe og aflaste hesten med sit sædet, for at hesten kan få lov til, at gå i sit naturlige bevægelsesmønster. Derudover kigger jeg på hele rytteren, om hvordan man bruger sine hænder, albuer, brystkasse, læn, fødder, ben og meget mere! For hvis vi ikke sidder korrekt, hvordan kan man så forvente, at hesten går korrekt?
Indlærte signaler
Vi bruger rigtig mange forskellige signaler, når vi rider vores heste - så her handler det om hvordan ens signaler kan blive forfinet og om ens signaler er tydelige eller utydelige.
Kommunikation og timing
Denne hænger lidt sammen med indlærte signaler, men kommunikation og timing er altafgørende for et godt samspil og forståelse mellem dig og hesten.
​
Vejrtrækning
Mange af os har en tendens til at holde vejret, når vi rider vores heste, men hvordan kan vi bruge vi bruge vejrtrækningen som et værktøj?
Anatomi og biomekanik
Hvordan kan man træne sin hest ud fra hestens skelet, muskler, nerver og led? Jeg kigger på hvordan hesten går naturligt, og hvordan vi på en hensigtsmæssig måde kan bygge de rette muskler på hesten. På den måde undgår vi at hesten får skader og kan holde til rigtig mange år med os på ryggen.
Leg og motivation
Hvordan motivere vi hesten? Hvordan kan man lege øvelser ind i sin hest? Ofte oplever jeg at legen kan være med til at motivere hesten til at yde sit bedste - og samtidig gør at hesten udviser større interesse for at arbejde.
Hvad for noget udstyr skal man bruge ?
Tilridning:
Hvis det er starten på en tilridning starter jeg altid hesten op i en grime og uden sadel. Herefter kan jeg godt lide, at tilvænne hesten en ride-on-pad eller en lammeskindssadel. Om du efterfølgende ønsker, at din hest bliver trænet med bid eller bidløst er helt op til dig. Jeg kan også godt ride hesten i en sadel, når hesten først er blevet tilredet, men den skal selvfølgelig være tilpasset til hesten.
​
Ridning hvor jeg har hesten i træning:
Hvis hesten har adfærdsproblemer eller konfliktadfærd i ridningen og jeg selv har hesten i træning, så rider jeg med min lammeskindssadel og i grime.
​
Ridning hvor jeg underviser dig:
Hvis det ikke har noget med adfærdsproblemer eller konfliktadfærd at gøre, så træner vi selvfølgelig med det udstyr du plejer, medmindre det ikke ligger rigtigt på hesten og at hesten udviser stress, painface eller andet ubehag.